T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GAZİOSMANPASA - Küçükköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Oxford Big Read yarismasinda bölge finalistiyiz.

     Oxford University Press Turkiye ekibi tarafından bu yıl 14. düzenlenen geleneksel Oxford Big Read yarismasinda bölge finalisti olmayı başaran okulumuz öğrencilerinden Sinem Kusbay'i tebrik ederiz.

     Oxford University Press  Birleşmiş Milletler’in ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ insiyatifine destek olmaktadır. Birbiri ile bağlantılı toplam 17 iddialı amaç tüm Dünya'da insanların karşı karşıya kaldığı ana sorunların çözümünü hedefliyor. 2030 yılına kadar erişilmesi için Oxford University Press de elinden gelen desteğini vermektedir.

 

     Bu hedeflerden üçüncüsü olan ‘Good Health and Well-being' (Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam) amacına destek vermek için Big Read yarışmamız ile beraber bir farkındalık yaratmak istenmektedir. Bu proje kapsamında, 6 farklı proje ve her sınıf grubu için oluşturulmuş toplam 13 proje formu hazırlanmistir. Yarismanin amacı öğrencilerin okumayı sevmeleri, öğrendiklerini yaratıcı bir şekilde sunabilmeleri ve ifade etmeyi öğrenebilmeleridir. Eğitim alanında geleneksel olarak öne çıkmış, fark yaratan bir yarışma olan Oxford Big Read yarismasina devlet okullarının yani sıra özel okullar da büyük ilgi göstermekte ve öğrenci hazirlarmaktadir. Bu bağlamda okulumuz 8. sınıf öğrencisi Sinem Kusay, Ingilizce Öğretmenimiz Gizem SERDAR ÖMÜR tarafından yönlendirilerek okuduğu bir hikaye kitabinin "The Little Prince" bir filme uyarlandıgini hayal ederek kendine ait bir poster tasarımı yaptı. Güçlü rakipleri arasından sıyrılarak bölge finalisti olan ve final etabına katılmaya hak kazanan öğrencimizi ve yönlendirmeleriyle destek olan öğretmenimizi kutluyoruz.

     Değerli İngilizce Öğretmenimiz Gizem SERDAR ÖMÜR'ü ve Değerli Öğerncimiz Sinem KUSBAY'i tebrik eder, basarilarinin devamını diliyoruz.

 

30-04-202430-04-202430-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 09:15 - Görüntülenme: 54
  Beğen | 3  kişi beğendi